Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Tel Aviv
Tel Aviv

AJ9T4911.jpg

מידע לילדים

מהו מחזור? 

מיחזור הוא תהליך שבו מפרקים מוצרים וחומרים שונים ומחזירים אותם למצב של חומרי גלם, שמהם ניתן לייצר מוצרים חדשים. תהליך המיחזור מאפשר חיסכון בחומרי גלם בתוליים בשילוב עם צמצום כמויות הפסולת המושלכות לאתרי הטמנה.


איסוף בקבוקי פלסטיק

את בקבוקי הפלסטיק יש לשים במיחזוריות הפזורות במרבית הערים והיישובים בארץ.

משאית האיסוף של החברה מגיעה למיחזורית, ושואבת את הבקבוקים באמצעות מנגנון שאיבה מיוחד שנמצא על המשאית (ומזכיר את מנגנון הפעולה של שואב אבק). המשאיות המלאות פורקות את הבקבוקים בתחנת דחיסה, שם הם נמעכים ל'באלות' (=קוביות של בקבוקים דחוסים), ומועברים למפעל המיחזור שנמצא בדרום, ליד באר שבע.

מפעל המחזור

מפעל המחזור של החברה הוא מפעל חדשני ומתוחכם, עם מכונות אוטומטיות בתהליך המחזור, שמפיק חומרי גלם באיכות הגבוהה בתחום.  לקוחות החברה כוללים מפעלים הפועלים בישראל, וכן ייצוא לחו"ל (בעיקר מערב אירופה וארה"ב).

מערך המחזור כולל מע' מיון, שטיפה, גריסה ואריזה.

את בקבוקי הפלסטיק שאוספת החברה אנחנו ממיינים (באופן אוטומטי) ומעבדים בהתאם לסוג הפלסטיק ממנו עשוי הבקבוק. למעשה, בקבוקי הפלסטיק עשויים מחומרי פלסטיק שונים – פלסטיק נחלק ל-  7 סוגים, שלכל אחד מהם תכונות אחרות (אפשר לראות את ההבדל בצבע, בגמישות  של החומר, ובשקיפות). מכונת המיון מבוססת על מערכת ממוחשבת המפעילה 64 עיניים אלקטרוניות, אשר סורקות את הבקבוקים ומנתחות את סוג הפלסטיק ממנו הם עשויים ואת צבעם. לאחר הסריקה והניתוח, מפרידה המכונה בין הבקבוקים לפי סוג וצבע. המכונה ממיינת כ-80 אלף בקבוקים בשעה ומשדרגת באופן משמעותי את תהליך המחזור.

 המכונה החדשנית מחליפה תהליך שלם של מיון בקבוקים שנעשה בעבר באופן ידני.

במפעל עושים הפרדה בין שני סוגים של מוצרים: מוצרים המבוססים על PET (כמו למשל בקבוקי השתייה) וחומרים המבוססים על חומרים פלסטיים אחרים, דוגמת אריזות של מרככי כביסה, בקבוקי קטשופ, וכד'.

 

א. עיבוד PET: בקו ייצור זה ממוחזר סוג פלסטיק ספציפי הנקרא PET, המשמש לרוב בייצור גוף בקבוקי השתייה. במסגרת תהליך המחזור, בקבוקי השתייה מפלסטיק נשטפים, נגרסים ועוברים עיבוד, עד שמתקבלים פתיתים (FLAKES). מפתיתים אלו מיוצרים מוצרים כגון סלסלות לפירות וירקות, תבניות, וסרטי קשירה. המפעל מבוסס על טכנולוגיה מתקדמת - ה'היי-טק' של המחזור - והתוצרת שלו משמשת לתצרוכת של התעשייה הישראלית וכן בחו"ל.

ב. עיבוד פלסטיק שאינו PET: בהתאם למגמות עולמיות, התוצר של קו זה הינו חומר גלם המשמש בתעשייה. כמו כן, מפלסטיק אחר (כמו הפקקים) מייצרים לוחות דמויי-עץ, מהם ניתן לייצר ריהוט גן ורחוב (ספסלים, פחי אשפה, גדרות, שולחנות פיקניק וכד'). יתרון הפרופילים בכך שהם עמידים ביותר בתנאי מזג אויר משתנים, ובכך חוסכים עלויות גבוהות של תחזוקה לאורך זמן. 

מה אפשר לשים במיחזורית? 

במיחזורית ניתן לשים בקבוקי פלסטיק בלבד. כמו כן, אין כבר צורך להפריד את הפקק מהבקבוק. את הבקבוקים הגדולים יש להכניס לפתחים הגדולים, הנמצאים לרוב בחזית המיחזורית, בפינה השמאלית למעלה.

ההגדרה הכללית היא שבמיכלי האיסוף יש לשים 'בקבוק עם פקק' (לאו דווקא עם הפקק פיזית, אלא בקבוק העונה להגדרה זו).

לעומת זאת, מיכלי חומוס לא – הם עונים להגדרה של 'מיכל עם מכסה'.

זאת אומרת, ניתן להכניס למיכלי האיסוף בקבוקי שתיה, בקבוקי חלב, בקבוקי שמפו, סבון כלים, שמן, קטשופ, חומרי ניקוי וכד'. כמו כן, אין כבר צורך להפריד את הפקק מהבקבוק. לרוב, מיקום הפתחים הגדולים נמצא בחזית המיכל, בפינה השמאלית למעלה.

אין להכניס למיכל מיכלי מזון מפלסטיק שאינם בקבוקים מסיבות הקשורות למערכת האיסוף ומערך המיחזור.

 

חשוב לציין, כי אנו לא ממחזרים ו/או אוספים שקיות, והמתקן הקיים בצמוד למיכל הוא שרות בלבד, ומקביל למעשה לפח אשפה.

האחריות על פינוי השקיות חלה על הרשות.